Sirop din muguri de brad

de Adi in Sirop / Compot, 11 Iun 2014 | 5586 vizualizari

 

Pentru ca am fost in inima muntilor, unde bradul e la el acasa, am cules muguri si mi-a revenit mie sarcina sa fac si siropul.
Nu de altceva, dar Meri era ocupata cu alte treburi gospodaresti.
Deci eu am cules mugurii, eu am facut siropul si tot eu il voi savura cu apa minerala.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr muguri de brad
  • 1500 ml apa
  • 1200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad:

Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg.

Se pun intr-un vas si se acopera cu apa.

Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa asa timp de o ora.

Se da vasul la rece pentru 24 de ore, apoi se strecoara lichidul printr-un tifon si se storc bine mugurii de brad din acel tifon pentru a nu pierde niciun strop din sucul lor.

Cantitatea rezultata se masaoara si se pune zahar in functie de rezultatul masuratorii(la 1 L lichid se pune 1 Kg zahar).

Se pune siropul + zaharul din nou la fiert si se lasa pana cand incepe sa se ingroasa ca un gel. Se va incerca din timp in timp luand sirop in lingura si lasandu-l sa se raceasca.

Eu l-am fiert o ora la foc mediu.

Spre finalul fierberii se adauga si zeama de lamaie.

Dupa stingerea focului se sterilizeaza sticlele si se pune siropul fierbinte in ele.

Se infileteaza capacele si se lasa sticlele in cuptorul deja incalzit in timpul sterilizarii, pana se racesc definitiv.

Au rezultat doua sticle de 750 ml.

Este foarte aromat si frumos colorat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

cristeena20 1

16.06.2014, 16:24

Trebuie sa fie tare bun!!! bravo pentru prima reteta

Ela68 1

16.06.2014, 16:39

chiar si culoarea e interesanta !

Bunica 1

06.07.2014, 23:28

Abia acum am vazut ce sirop bun ai facut! Pana nu-l gust, nu ma pronunt))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad, varianta la cald